Gi en ny smak og grønn godbit i gave?

Copyright: Siv-Elin Nærø

Copyright: Siv-Elin Nærø

TANGO Seaweed tilbyr nå seks ulike tareprodukt -som er gode døråpnere inn til en ny og mangfoldig verden av mat og smak. Er dette noe for deg eller din bedrift? Ta kontakt så fort som mulig dersom du ønsker å bestille før jul.

Om oss

TANGO Seaweed dyrker sukkertare og butare i sjøanlegg på Skarveskjæret i Herøy/ Møre og Romsdal. Det er viktig for oss å gjøre dette på naturens premisser, slik at vi kan produsere tare av høy matkvalitet - på en måte som er sunn både for mennesker og miljø.

Tare som mat

Mens folk i Asia har hatt en lang tradisjon for å spise tang og tare som sjø-grønnsaker, har vi i Europa så vidt begynt å gjen-oppdage sjøvekster som en viktig næringskilde fra havet. Vikingene visste at tang var rik på vitaminer og mineraler, og etter krigen ble tang og tare brukt til bl.a. dyrefôr. I dag er vi i ferd med å lære taren å kjenne på nytt. Det er ikke bare sushi-bølgen som har inntatt Europa, men profilerte kokker i Norden står i bresjen for å bruke havets vekster i det moderne nordiske kjøkkenet.

Noen av helse-effektene av tare (store brune alger) er at:

·     Saltsmaken kommer fra sunnere typer salt enn vanlig bordsalt (f. eks. kalium-klorid, istedenfor natrium-klorid). Det betyr at med å bruke tare som saltkilde i maten din, er risikoen for å få karsykdom eller høyt blodtrykk lavere.

·     Tare er både fiberrik og lite fet, og inneholder mange viktige mineraler og vitaminer.

·     Tare kan være en viktig kilde for jod, som nordmenn står i fare å ha for lavt inntak av.

Rent vannmiljø er en forutsetning for tare av høy matkvalitet. TANGO Seaweed har fått økologisk godkjenning av tare-produksjonen på Skarveskjæret og jobber aktivt for matprodukt som er sunne for både mennesker og miljø!

Våre produkt i 2021 er alle basert på butare, som har blitt høstet og tørket på mest mulig skånsom måte for å sikre høy kvalitet. Se mer info. og priser under:

Grønngave.png

Ta kontakt for å bestille, få tilbud dersom du ønsker større volum eller for å høre mer!

Wernik Hauge

Mob: +47 90610682
wernik@he.no


Therese Myrene Aurvåggave