
Tare i butikk
Leter du etter nye og spennende smaker? Nå finner du TANGO Seaweed sine produkt i et utvalg butikker på Sunnmøre!
TANGO Seaweed kultiverer makroalger i sjøanlegg på Skarveskjæret i Herøy. Vi dyrker to typer tare – sukkertare og butare – som også forekommer naturlig i våre tareskoger. Vi produserer tare av høy matkvalitet og er opptatt av både menneskers og miljøets helse.
I 2018 er alle våre produkt basert på butare, som har blitt dyrket, høstet og tørket på mest mulig skånsom måte for å sikre høy kvalitet. TANGO Seaweed har fått økologisk godkjenning av tare-produksjonen på Skarveskjæret og jobber aktivt for matprodukt som er sunne for både mennesker og miljø.
Våre produkt
Tare som mat
Mens folk i Asia har hatt en lang tradisjon for å spise tang og tare som sjø-grønnsaker, har vi i Europa så vidt begynt å gjenoppdage sjøvekster som en viktig næringskilde fra havet.
Vikingene visste at tang var rik på vitaminer og mineraler, og etter krigen ble tang og tare brukt til bl.a. dyrefôr.
Les mer om tare som mat - og de helsemessige gevinstene tare kan gi >
Butare-flak er sunn havsnacks i sin reneste form. Her kan en utforske den salte, kraftige umami-smaken, og butare-flak kan legges på alt fra grønnsaker, fisk og kjøtt. For å bevare både konsistens og smak bør en unngå at taren blir fuktig eller svært varmt, og bør derfor has oppi måltid helt på slutten.